Skip to main content

Unbox Jouw Online Winkelsucces Voor De Feestdagen

Over 11 dagen is het zover, de mooiste tijd van het jaar staat voor de deur: Kerstmis. De tijd van het jaar waarin iedereen zijn dierbaren verrast met mooie cadeaus. Als (online) retailer is het van groot belang hierop in te spelen en uw digitale marketingcampagnes optimaal in te zetten tijdens de feestdagen.

Google heeft een officiële retail gids gemaakt om jouw zoek- en shopping-campagnes optimaal in te stellen voor succes tijdens de feestdagen.

1. Presenteer jouw assortiment zo aantrekkelijk mogelijk

Gebruik productafbeeldingen van hoge kwaliteit

Als je close-ups van jouw producten laat zien met heldere, contrasterende kleuren, krijgen klanten een beter beeld van wat je te bieden hebt en vergroot je de betrokkenheid.

Lever nauwkeurige productgegevens aan met informatieve beschrijvingen

Met hoogwaardige productgegevens voor uw productfeed zorg je ervoor dat jouw advertenties de informatie bevatten die klanten zoeken.

Laat weten welke aflever- en bezorgopties je aanbiedt

Voeg annotaties voor verzending en annotaties voor retournering toe om jouw advertenties op te laten vallen.

2. Wacht niet tot het laatste moment

Het is nooit te vroeg om te beginnen met plannen

Met een duidelijke strategie kunt je jouw doelen voor de feestdagen makkelijker behalen. Gebruik de Prestatieplanner om kansen in kaart te brengen en na te gaan wat je met verschillende biedstrategieën en budgetten kunt bereiken.

Bouw een digitale etalage

Als je een ruimer aanbod laat zien, is de kans groter dat je de aandacht trekt van potentiële klanten als deze rond de feestdagen vaker gaan zoeken. Pas aanbevelingen automatisch toe om de accountprestaties te verbeteren en tijd te besparen.

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk decemberklanten bereikt

Je kunt meer inkomsten genereren als je jouw campagnes optimaliseert om klanten te bereiken en aan te trekken wanneer ze naar cadeaus zoeken

3. Steek extra energie in de feestdagen

Reserveer voldoende budget 

Met een ruimer budget weet je zeker dat je tijdens en ook na de feestdagen kunt voldoen aan de grotere vraag.

Ga de concurrentie aan

Door je met jouw producten duidelijk te onderscheiden van andere verkopers, trek je meer decemberklanten aan. Bekijk jouw vertoningspercentage voor de absolute toppositie en de overlappings- en overtreffingspercentages in het rapport Veilinginzichten om jouw prestaties te vergelijken met die van de concurrentie.

Ontmoet klanten waar ze zijn

Als je steeds goed zichtbaar bent voor potentiële klanten, ongeacht waar en hoe ze winkelen, behaal je meer succes. Zet locatie-extensies aan om te bieden op basis van de locatie van klanten en hun afstand tot jouw winkel(s). Wijs meer budget toe om jouw winkelvoorraad te promoten op dagen dat je meer fysieke winkelbezoeken verwacht.

Meet jouw succes

Door relevante statistieken te evalueren, krijg je inzicht in hoe je jouw campagnes zo kunt optimaliseren dat je jouw KPI’s behaalt of zelfs overtreft.

4. Benut de voordelen van prestatie-inzichten

Analyseer de cijfers

Door jouw eerdere prestaties te analyseren, krijg je nieuwe inzichten en kunt u trends blootleggen.

Verzamel ideeën om de omzet tijdens de feestdagen een boost te geven

Je kunt volgend jaar nog beter presteren als je nu nagaat waar verbetering mogelijk is en waar kansen liggen.

Plan jouw nieuwe campagnes voor de feestdagen en bereid ze voor

Als je al vroeg een plan maakt op basis van de resultaten en inzichten van vorig jaar december, zorg je ervoor dat de komende feestdagen nog succesvoller worden.

Hulp nodig bij het optimaal opzetten van jouw feestelijke Google Shopping en Search campagnes?

Wil je tijdens de kerstperiode het maximale uit jouw Google Ads-campagne halen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Onze SEA-specialisten staan altijd open voor een kop koffie om je op weg te helpen.

Bron

Mathias Aaftink

Auteur Mathias Aaftink

Geïntrigeerd door klantgedrag, performance marketing en klantervaring en de manier waarop organisaties daarop inspelen. Met mijn ervaring voel ik me thuis in de wereld van (digitale) marketing en branding. Ik ga nieuwe uitdagingen met veel plezier aan en voel meteen een groot verantwoordelijkheidsgevoel om er een succes van te maken. Projecten waarbij ik mijn ondernemende vaardigheden en mindset kan inzetten geven mij veel energie en dit is waar ik voor u van toegevoegde waarde kan zijn.

Meer berichten van Mathias Aaftink
Open chat
1
👋Do you want to grow together online and achieve great results? 📈 Send us a message on WhatsApp and receive more information!