Skip to main content
Home » Technische SEO

Technische SEO

Technische SEO agency

Bent je op zoek naar een technisch SEO bureau maar niet op de hoogte van wat wij voor jullie kunnen betekenen? Laten we eerst eens uitleggen wat technische SEO is. Technische SEO is een van de pijlers die Google gebruikt voor de ranking van uw website naast inhoud en autoriteit. Daarom is het belangrijk om de best mogelijke infrastructuur te creëren om je content de best mogelijke kans te geven om te ranken voor relevante zoekwoorden. Door technische SEO goed uit te voeren, geef je zoekmachines de mogelijkheid om jouw website op de juiste manier te crawlen, indexeren en interpreteren. Wij kunnen je helpen die sterke basis te bouwen om boven jouw concurrenten uit te stijgen met ons ervaren technische SEO team. Huur nu jouw technische SEO bureau in om meer groei te realiseren!

✔️ Team van technische SEO specialisten
✔️ Wij maken gebruik van tools als SEMrush, Ahrefs & Screaming Frog
✔️ Velen klanten al geholpen met het doen van technische SEO
✔️ Persoonlijk en duurzaam contact

Boek jouw gratis 30 minuten consult!Boek jouw gratis 30 minuten consult!
Technical SEO_digital_movers

Wat is technische SEO?

Voor degenen die niet bekend zijn met technische SEO zullen we eerst uitleggen wat het eigenlijk is. Door technische SEO te doen optimaliseer je je website of je server om zoekmachine spiders, zoals Googlebot, te helpen je site efficiënter te crawlen en te indexeren. Door dit te doen geef je de Google bots de mogelijkheid om je website op een gemakkelijke en vriendelijke manier te crawlen.

Google heeft bepaalde voorkeuren voor hoe een website er technisch gezien uit moet zien – bijvoorbeeld snelle laadtijden, minder 404 pagina’s, een nette uitziende URL structuur etc. Wanneer je dit goed hebt opgezet, zal je beloond worden met hogere posities binnen de zoekmachine.

Waarom technische SEO?

We hebben het waarom al een beetje aangestipt, maar technische SEO is het fundament voor elke website; het is de fundering waar al het andere op gebouwd wordt en die ervoor zorgt dat jij de best mogelijke ervaring biedt aan jouw doelgroep.

Wanneer je hoog gewaardeerde content en backlinks van hoge kwaliteit hebt die naar jouw website linken maar het is niet mogelijk om de website op de juiste manier te crawlen dan was het allemaal verspilling van tijd en geld. Het technische aspect maakt het mogelijk dat alle content op de juiste manier wordt gecrawld en dat Google de website mooi en soepel crawlt zodat de consument kan vinden waar hij naar op zoek is.

Omdat technische SEO nogal overweldigend kan zijn, kun je overwegen een technisch SEO-bureau in te huren met de expertise om je verder te helpen. Naast de expertise heeft een technisch SEO-bureau ook toegang tot tools die voor andere organisaties meestal te duur zijn.

Lees de verhalen achter onze vorige SEO projecten

Technische SEO-aspecten

Wij staan altijd open om je verder te helpen en om het best mogelijke advies te geven. Daarom doen we altijd een deep dive in de back-end en technische perfromance van je website. Als onderdeel van deze eerste technische deep dive doen we een site health scan, controleren we de pagina snelheid op zowel mobiel als desktop, controleren we het backlink profiel, beoordelen we de toegankelijkheid, performance analytics, identificeren we crawl fouten en vullen we een zeer grondige technische SEO checklist in om gebieden te identificeren waar de website verbeterd kan worden voordat we zelfs maar met jullie aan de slag gaan. Op deze manier weten we precies waar we dieper in moeten duiken en jouw website op de best mogelijke manier moeten optimaliseren.

Om je beter te informeren zullen we een aantal van de technische SEO aspecten belichten. Er zijn er veel meer maar dan heb je een idee.

Optimalisatie van snelheid

Ken je de tijden nog dat je moest inbellen om op het Internet te komen? Er zijn nog steeds websites die zo traag zijn dat je de gebruiker en Google er niet mee helpt. Websites die snel draaien worden beloond met hogere zoekresultaten. Dit is precies de reden waarom snelheid optimalisatie een van de belangrijkste onderwerpen is van technische SEO.

Backlink analyse

In onze technische SEO analyse kijken we ook naar jouw backlink profiel. Dit kan ons wat inzichten geven over jouw autoriteit maar ook over waar de hiaten zitten ten opzichte van de concurrentie. Als we een goed beeld hebben van het backlink profiel kijken we ook graag naar de concurrenten zodat we een compleet beeld kunnen schetsen van de mogelijkheden die er nog zijn. Door dit te doen kunnen we ook suggesties geven welke backlinks we kunnen verwijderen of toevoegen.

Sitemap optimalisatie

Een sitemap.xml bestand wordt gebruikt om een lijst te maken van alle URL’s die beschikbaar zijn voor crawling. Als het goed is kan het ook meer informatie over je URL geven. Het zorgt niet alleen voor een betere zichtbaarheid en gemakkelijkere navigatie voor de zoekmachines, het informeert zoekmachines ook snel over nieuwe of bijgewerkte content op de website. Jouw website zal dus sneller en intelligenter worden gecrawld. Bij Digital Movers helpen we de best mogelijke sitemap te maken.

Hreflang optimalisatie

Een Hreflang tag wordt gebruikt voor meertalige websites. Wanneer je internationaal opereert is het belangrijk dat de zoekmachine begrijpt voor welke regio en voor welke taal een bepaalde pagina bedoeld is. De hreflang tag benoemt alle taalvarianten van een URL in de broncode.

Door deze tag in te stellen kan een zoekmachine bepalen welk resultaat het meest geschikt is voor zoekopdrachten in verschillende landen en talen. Het gebruik van hreflang tags heeft dus niet alleen een positieve invloed op de gebruikerservaring, maar ook op je organische rankings in het buitenland.

Optimalisatie van afbeeldingen

Het gebruik van afbeeldingen helpt niet alleen om beter te presenteren, maar het wordt ook veel sneller gelezen dan content. Dus de beelden op jouw website is zeer belangrijk als je probeert om bounce rates te verlagen. De keerzijde van het gebruik van afbeeldingen kan zijn dat het langer duurt om te laden. Het is daarom erg belangrijk om afbeeldingen te optimaliseren als onderdeel van technische SEO.

Structured data markup

Wat voor jou misschien technische terminologie lijkt, betekent heel wat voor zoekmachines. Dit is de reden waarom je absoluut gestructureerde data wilt importeren in de website. Gestructureerde gegevens kunnen zoekmachines helpen om te zien welke informatie bij welke categorie hoort. Zo kun je bijvoorbeeld je breadcrumbs of reviews structureren om je zoekresultaten te verbeteren. JSON-LD wordt vrij vaak gebruikt en kan een mysterie voor jou zijn. Hier kunnen wij mee helpen en ervoor zorgen dat jouw website geoptimaliseerd is met gestructureerde data om de best mogelijke resultaten te krijgen.

Robots.txt

Robots.txt is een bestand in de hoofdmap van jouw site. Zoekmachinerobots gebruiken het om uit te zoeken welke delen van je site ze wel en niet mogen doorzoeken. Met een robots.txt-bestand bepaal je welke delen van de site wel en niet door zoekmachinerobots mogen worden doorzocht. Zo kun je bijvoorbeeld admin-omgevingen zoals wp-admin uitsluiten en gaat de aandacht van zoekmachinerobots naar pagina’s die er toe doen. Op deze manier kan een zoekmachine jouw website makkelijker en sneller crawlen en benut je het crawlbudget optimaal.

Canonical tag optimalisatie

Een canonical tag vertelt een zoekmachine wat de primaire of oorspronkelijke URL van een pagina is. Zo’n canonical tag geeft Google een hint welke pagina geïndexeerd moet worden als er meerdere pagina’s met vergelijkbare inhoud bestaan. Denk aan webshops die meerdere pagina’s met schoenen hebben. Dan krijgt de hoofdpagina een canonical tag zodat de zoekmachine niet alle andere pagina’s hoeft te crawlen. Bij Digital Movers helpen wij je met het optimaliseren van de canonical tags op jouw website.

Technisch SEO advies

Investeren in SEO betekent investeren in jouw organisatie en daarom kan technisch SEO advies helpen betere rankings te krijgen. Onze specialisten zorgen voor een solide basis en helpen je tegen penalty’s en met al je vragen. Onze technische SEO consultants zullen alle technische elementen behandelen en ervoor zorgen dat je website optimaal presteert. Bij Klik digital investeren we in de kennis van onze mensen en daarom krijg jij het best mogelijke technische SEO advies krijgt die je wenst.

Op zoek naar meer technische SEO kennis?

Klik digital staat altijd open om je GRATIS kennis te verschaffen in de wereld van technische SEO en als je wilt doen wij ook GRATIS SEO analyse door een van onze SEO specialisten.

Dit zal je verder helpen met jouw SEO inspanningen en je hebt een beter begrip van wat je moet verbeteren om betere rankings in Google te krijgen.

Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van hogere rankings en je wilt er graag in duiken laten we dan een kop koffie drinken en het wat uitgebreider bespreken.

Denkt je dat je een technische SEO specialist wilt inhuren? Neem contact met ons op en wij laten jou de mogelijkheden zien.

Onze gewaardeerde klanten. Is jouw organisatie de volgende?

Rene_Digital_Movers

Neem contact op met onze SEO specialisten

Klaar om te ontdekken hoe we jouw bedrijf samen digitaal kunnen laten groeien met SEO? Neem contact op! Wij helpen je graag.

+31 (0)30 22 72 922info@klikdigital.nlLiever koffie?
Open chat
1
👋Do you want to grow together online and achieve great results? 📈 Send us a message on WhatsApp and receive more information!