Skip to main content
Home » SEO Copywriting

SEO Copywriting

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een van de belangrijkste onderdelen van het bouwen van een solide SEO basis. Maar wat is SEO copywriting of SEO copy nu precies? Hieronder lichten we onze diensten verder toe en beschrijven we hoe jouw organisatie kan profiteren van goede SEO copywriting en waarom het de moeite waard is om SEO copywriting uit te besteden aan Klik digital.

✔️ Toegewijd team van SEO specialisten en SEO copywriters
✔️ Teksten specifiek geschreven voor Google
✔️ Specialisten die in jouw bedrijf duiken om goede copy te schrijven
✔️ Resultaatgericht team van specialisten

Boek jouw gratis 30 minuten consult!Boek jouw gratis 30 minuten consult!
SEO copywriting_digital_movers

Wat is SEO copywriting?

We zullen eerst schetsen wat het verschil is tussen een normale copywriter en een SEO copywriter. Een normale copywriter is een tekstschrijver die gespecialiseerd is in het schrijven van commerciële teksten. Het verschil met een SEO copywriter is dat hij of zij commerciële/informatieve copy schrijft die ook zoekmachine vriendelijk is. Dit betekent dat een SEO copywriter precies weet welke parameters hij of zij moet gebruiken om een stuk copy ook gerankt te krijgen.

Bij Klik digital vinden we het belangrijk dat;

  • De copy die geschreven wordt bijdraagt aan de vindbaarheid van een website.
  • SEO-vriendelijke copy wordt gecombineerd met de creativiteit en inspiratie van copy die door een “normale” copywriter is geschreven.
  • Er een optimale ervaring voor de gebruiker wordt gecreëerd.
  • Dat we jouw copy in meerdere talen kunnen schrijven. We hebben veel connecties met internationale copywriters.

Is SEO copywriting belangrijk?

SEO copywriting kan een grote rol spelen in het verhogen van de naamsbekendheid van jouw merk, diensten en producten. Door het hebben van goede content wordt het makkelijker om contact te maken met de consument maar ook met de zoekmachine die de content gebruiken om ook een gevoel te krijgen van wat er op de pagina’s gebeurt.

Goede SEO copywriting is ook ‘gewoon goede copywriting’ en sluit daarmee aan bij de behoeften en wensen van jouw doelgroep en verbetert de gebruiksvriendelijkheid van jouw website en het imago van jouw merk. Hoge posities in zoekmachines dragen bij aan het vertrouwen dat mensen in jullie merk zullen stellen.

Met andere woorden: goede SEO copywriting = direct meer resultaat voor jouw online merk.

Lees de verhalen achter onze vorige SEO projecten

Wat is het proces van SEO copywriting?

We volgen een specifiek proces om tot de best mogelijke SEO copy voor jouw website te komen;

  • Keyword onderzoek; we beginnen altijd met het doen van een goed keyword onderzoek zodat we inzicht krijgen in waar mensen naar zoeken.
  • Concurrentie onderzoek: hoe heeft de concurrentie hun content gemaakt en hoe hebben de nummer 1 en 2 hun copy gestructureerd?
  • Header structuur: wanneer we de juiste inzichten van zoekwoorden hebben, beginnen we met een header structuur. Deze wordt gemaakt met de juiste keywords en gerelateerde keywords.
  • Schrijven: we beginnen met het schrijven van de content op basis van jullie schrijfstijl en tone of voice.
  • Plaatsing: de volgende stap is het plaatsen van de tekst op de website. Dit kan gedaan worden door jullie organisatie of door een van onze specialisten. Wij kunnen direct de paginatitels, metabeschrijvingen, alt tags etc. optimaliseren.
  • Verfijning: wanneer de content op de website is geplaatst zullen we er na een tijdje naar kijken om te zien waar we kunnen optimaliseren met nieuwe ontwikkelingen die constant plaatsvinden.

Besteed je SEO teksten uit aan Klik digital

Wanneer een klant op jouw webpagina komt, wil hij graag weten waar de pagina over gaat. Hetzelfde doet de zoekmachine.

Wij zorgen ervoor dat de content vindbaar is door waardevolle content te maken en content die geschreven is voor de gebruiker en voor Google. Naast SEO copywriting kunnen wij je helpen met het schrijven van de paginatitels en andere on page optimalisaties. De meta description is geen ranking factor meer, maar daarom niet minder belangrijk. De meta description zorgt ervoor dat mensen wel of niet op jouw link zullen klikken. SEO teksten met goede paginatitels en meta descriptions zorgen dus voor een hogere CTR. Laat SEO copywriting doen door Klik digital en je zal omhoog schieten met de juiste on page SEO.

Onze gewaardeerde klanten. Is jouw organisatie de volgende?

Anna_Digital_Movers

Neem contact op met onze SEO specialisten

Klaar om te ontdekken hoe we jouw bedrijf samen digitaal kunnen laten groeien met SEO? Neem contact op! Wij helpen je graag.

+31 (0)30 22 72 922info@klikdigital.nlLiever koffie?
Open chat
1
👋Do you want to grow together online and achieve great results? 📈 Send us a message on WhatsApp and receive more information!