Skip to main content
Home » Google Shopping uitbesteden

Google shopping

Google shopping uitbesteden

Als je een online webshop hebt, dan wil je graag dat je product bovenaan verschijnt in Google. Daar zijn allerlei mogelijkheden voor en een van de meer recente mogelijkheden is Google Shopping. Via Google Shopping ads kun je op een slimme manier klanten naar jouw website lokken. Wanneer iemand op Google naar een bepaald product gaat zoeken, verschijnen er meteen Google Shopping ads boven de zoekresultaten. Dit is dus een extra manier om je product te promoten. Wil je Google Shopping ads uitbesteden? Klik digital is een professional als het gaat om Google Shopping ads.

✔️ Gecertificeerd Google Ads Partner-bureau
✔️ Conversies via shopping campagnes
✔️ Persoonlijk en duurzaam contact
✔️ Resultaatgericht team van specialisten

Neem contact op! Boek hier jouw gratis consult van 30 minutenNeem contact op! Boek hier jouw gratis consult van 30 minuten
Outsource Google Shopping_digital_movers

Hoe werkt Google Shopping ads?

Wanneer een koper op zoek is naar een specifiek product, worden Google Shopping ads boven de zoekresultaten weergegeven, ook bij Google Afbeeldingen. Algoritmes bepalen waar en wanneer je advertenties getoond worden.  

De potentiële klant ziet meteen een duidelijke foto, een beschrijving en de prijs. Ook staat erbij waar het product te koop is. Als een prospect op jouw product klikt via Google Shopping, komt deze meteen bij dat specifieke product in je webshop uit. De klant hoeft dus niet te zoeken, maar wordt direct doorgeleid naar de gewenste pagina.  

Meer rendement via Google Shopping ads

Google Shopping ads is een mooie manier om meer rendement uit je webshop te halen. Als online ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk je positie in Google is. Google biedt nu een extra mogelijkheid om je product te promoten, namelijk via Google Shopping ads. Deze advertenties worden boven de organische zoekresultaten weergegeven. Ook wanneer je op afbeeldingen zoekt, staan Google Shopping ads bovenaan. Wanneer jouw product daar tussen staat, verhoogt dat dus de zichtbaarheid van je product.

Lees de verhalen achter onze eerdere Google Shopping advertentieprojecten

Back_To_Black_Coffee_Digital_Movers_1

10 augustus 2023

Back to Black Coffee | Visuele contentstrategie

Wat zijn de voordelen van Google Shopping ads?

We houden het graag overzichtelijk voor je en zetten daarom hieronder de voordelen van Google Shopping ads op een rij:

  • Advertenties worden getoond op productniveau, waardoor ze zeer relevant zijn. 
  • Er staat altijd een productafbeelding bij, waardoor de advertentie meer visueel is. 
  • CPC liggen relatief laag.
  • Bezoekers zijn zeer relevant, doordat zij het product al gezien hebben en pas verder klikken bij interesse. 
  • Via de vergelijkingstool van Google Shopping kun je meer zichtbaarheid genereren en kun je via scherpe prijzen meer prospects naar je website lokken. 
  • We werken samen met Product hero om meer goedkopere klikken te krijgen waar je van kan profiteren.

Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat Google Shopping Ads goed ingesteld staan. Heb je hulp nodig bij het opstellen van ads via Google Shopping? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Klik digital. Zij zijn specialist op het gebied van online marketing en helpen je graag verder.

Smart Shopping campaigns

We hebben je uitgelegd wat Google Shopping-campagnes zijn, zodat we je een stap verder kunnen brengen. Laten we beginnen met slimme Shopping-campagnes. Slimme Shopping-campagnes zijn geautomatiseerde Shopping-advertenties. Deze advertenties verbeteren en optimaliseren zichzelf voortdurend door middel van machine learning en de algoritmen van Google.

Het verschil tussen slim winkelen en standaard Google Shopping-advertenties is dat je zich geen zorgen hoeft te maken over het bod terwijl dit wordt geregeld. Dankzij de automatische biedstrategie van Google worden uw biedingen zo ingesteld dat er altijd wordt gestreefd naar een maximale conversiewaarde. Dit is uiteindelijk het doel van je als adverteerder.

Naast de automatische biedingen behandelen de Smart Shopping campagnes ook de advertentieplaatsingen. Jouw advertenties worden bijvoorbeeld weergegeven in verschillende netwerken, waaronder YouTube en Gmail. Hiervoor is wel een eis, namelijk dat je een remarketing doelgroep hebt die bestaat uit minimaal honderd actieve gebruikers. Deze lijst zorgt ervoor dat Google constant nieuwe interessante profielen kan vinden om te targeten.

De nadelen van Slimme Shopping campagnes

Er zijn ook enkele nadelen aan deze slimme Shopping-campagnes. Het meest genoemde nadeel is dat de prestaties van de campagnes moeilijk te beïnvloeden zijn. Dankzij de geautomatiseerde biedstrategie kunnen er geen bodaanpassingen worden gedaan of kunnen biedingen per product(groep) worden ingesteld. Uiteraard is het mogelijk om een ​​dagbudget in te stellen.

Binnen de Smart Shopping campagnes is het ook niet mogelijk om uitsluitingszoekwoorden te gebruiken om de campagnes te optimaliseren. Een ander nadeel is dat er geen specifieke targeting kan worden toegepast. Bij specifieke targeting kun je denken aan locatie-, doelgroep- en device targeting. Daarnaast is het ook niet mogelijk om een ​​advertentieschema toe te voegen. Dit wordt allemaal geregeld wanneer je jouw Google Shopping-campagnes uitbesteedt.

Waarom Google Shopping ads uitbesteden?

Voor de meeste webshops is SEA (search engine advertising) erg belangrijk. Het is dan ook belangrijk dat je het plan voor Google Shopping ads op een professionele manier opzet. Je moet je producten zelf aanmelden om opgenomen te worden in Google Shopping ads. Dat doe je door deze toe te voegen aan shopping feeds in het Google Merchant Center. Een specialist als Klik digitalweet precies waarop gelet moet worden en wat belangrijk is bij dit proces. Je moet namelijk wel aan de regels voldoen die Google gesteld heeft voor Google Shopping ads. En als je weet hoe de algoritmes werken, kun je ook zorgen dat je artikel hoger scoort dan andere artikelen. Weet jij wat de relevante zoekwoorden zijn bij jouw product? Laat dat uitzoeken en laat een professionele campagne opstellen voor Google Shopping Ads.

Onze gewaardeerde klanten. Is jouw organisatie de volgende?

Giel_Digital_Movers

Neem contact op met onze Google ads specialisten

Klaar om te ontdekken hoe we jouw bedrijf samen digitaal kunnen laten groeien met Google ads? Neem contact op! Wij helpen je graag.

+31 (0)30 22 72 922info@klikdigital.nlLiever koffie?
Chat openen
1
👋 Samen online groeien en mooie resultaten behalen? 📈 Stuur ons een WhatsApp berichtje en ontvang meer informatie!