Skip to main content
Home » Fitness Marketing

Fitness marketing

Investeer in onlinemarketing als sportschool of als je werkzaam bent in de fitnessmarkt

Home » Fitness Marketing

Wat is fitness marketing?

Fitness marketing is onmisbaar voor jouw sportschool of personal training praktijk. Ook als je in de fitness industrie werkt, is online marketing essentieel. Het draait allemaal om het aantrekken, betrekken en behouden van leden met slimme online marketingstrategieën. Van geavanceerde digitale campagnes tot doelgerichte content. Door fitness marketing op de juiste manier in te zetten verhoog je de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van jouw fitnessdiensten met als doel jouw bedrijf te laten groeien in omzet en klanten.

✔️ Top resultaten met een online marketing bureau
✔️ Wij snappen wat de fitness branche inhoudt
✔️ Ervaren team van sporters met passie voor online marketing
✔️ Google en Meta business partner

Boek een 30 min. kosteloos consult!Boek een 30 min. kosteloos consult!
Online Marketing Utrecht

Ga met fitness marketing voor de nummer 1 positie!

Boek een 30 min. kosteloos consult!Boek een 30 min. kosteloos consult!
Compex_Austria_Digital_Movers_1

Compex Oostenrijk | Lancering van Google search- en Google Shopping-campagnes op de Oostenrijkse markt

17 mei 2022

Compex_Swiss_Digital_Movers

Compex Zwitserland | 482% omzetstijging dankzij succesvolle Google-zoek- en Google Shopping-campagnes

17 mei 2022

KNVB_Digital_Movers_5

KNVB | Visual asset creatie voor CupCoach

17 mei 2022

Compex_Sweden_Digital_Movers

Compex Zweden | Lancering van Google Search- en Google Shopping-campagnes om de Zweedse markt te betreden

17 mei 2022

Ben jij klaar voor een afspraak met een van onze specialisten?

Boek een 30 min. kosteloos consult!Boek een 30 min. kosteloos consult!

Speel in op de explosieve groei van de fitnessmarkt

Fitness is met afstand de meest beoefende sport in Nederland en de markt explodeert met ongekende snelheid. Volgens The Business Research Company zal de wereldwijde fitness markt stijgen van $39,06 miljard in 2023 naar $41,43 miljard in 2024. Future Market Insights voorspelt zelfs een verdere groei tot $65,5 miljard in 2033, met een jaarlijks groeipercentage van 4,6%. Als we inzoomen op Nederland zien we dat fitness met afstand de meest beoefende sport in Nederland is. Deze sport wordt gevolgd door hardlopen en voetbal.

Focus op ledenwerving is essentieel

In Nederland is 33% van de sporters lid van een sportschool. En voor deze groep is er een breed aanbod. In oktober 2021 gaf 57% van de fitnessclubs aan extra te investeren in ledenwerving om ledenverlies en omzetdaling tegen te gaan. Effectieve online marketingstrategieën zijn cruciaal in een competitieve markt, vooral omdat de meeste sportscholen 50% van hun nieuwe leden binnen zes maanden verliezen.

Dit onderstreept het belang van een specialistische aanpak voor jouw online marketing.

Deze cijfers laten tevens zien hoeveel kansen en mogelijkheden er nog voor jou zijn binnen deze markt om te groeien en marktaandeel te pakken. Als fitness marketeers kunnen wij hier uiteraard bij helpen.

Fitness Marketing_KlikDigital

Online marketing voor personal trainers

Nu we eten dat de markt explosief aan het groeien is weten we ook dat er kansen liggen voor personal trainers.

Online marketing is essentieel voor personal trainers die hun klantenbestand willen vergroten. Door verschillende kanalen in te zetten kun je een breed publiek bereiken en langdurige relaties met klanten opbouwen. Denk hierbij aan:

  1. Website optimalisatie: jouw website is je digitale visitekaartje. Een professionele, SEO-geoptimaliseerde site zorgt ervoor dat potentiële leden je gemakkelijk kunnen vinden en direct contact met je kunnen opnemen. Een snelle en mobielvriendelijke website zorgt voor een optimale gebruikerservaring.
  2. Social media: platforms zoals Instagram, Facebook, TikTok en in sommige gevallen LinkedIn zijn krachtig om je expertise te tonen, klantbeoordelingen te delen en een loyale community op te bouwen. Consistente, waardevolle content trekt nieuwe volgers aan en versterkt je merk. Deel succesverhalen van leden, tips voor oefeningen en voedingsadvies om je publiek te betrekken en te inspireren.
  3. Content marketing: creëer waardevolle en informatieve content zoals blogs, video’s en e-books om jezelf als autoriteit in de fitnessindustrie te positioneren. Dit trekt nieuwe leden aan en helpt bestaande leden te behouden. Regelmatige updates met relevante informatie helpen je publiek geïnformeerd en betrokken te houden.
  4. E-mail marketing: blijf top-of-mind bij je klanten met gepersonaliseerde e-mails vol tips, aanbiedingen en updates. E-mail marketing is een krachtige tool om direct met je leden te communiceren en hen betrokken te houden. Segmenteer je e-maillijst om gerichte berichten te sturen die aansluiten bij de interesses en behoeften van je klanten.
  5. Online advertenties: betaalde online advertenties via Google Ads en social media ads kunnen je bereik enorm vergroten. Door gericht te adverteren, kun je potentiële leden benaderen die actief op zoek zijn naar een sportschool of een personal trainer. Optimaliseer je advertenties voortdurend om de beste resultaten te behalen en je marketingbudget effectief te benutten.

Dit zeggen onze klanten over ons:

Klik Digital heeft mij enorm geholpen met mijn PMU studio. Dit online marketing bureau uit Utrecht zorgt voor een prettige samenwerking. Sinds de start stromen de leads binnen via SEO en social. Je moet zelf uiteraard ook nog wat doen maar ik denk dat ze voor 80% verantwoordelijk zijn voor mijn leads. Bedankt!
Margriet Huberts
Margriet Huberts
Een ontzettend fijne samenwerking met dit online marketing bureau uit Utrecht. Ze hebben zoveel kennis en expertise op gebied van SEO en SEA. Ze hebben me geholpen om eindelijk via mijn website aan meer klanten te komen. Ik werk nog steeds intensief samen en kan andere ondernemers hun diensten echt aanraden.
Set The Standard
Set The Standard
Mathias heeft ons goed geholpen met een plan om de SEO te verbeteren voor onze webshop. Professioneel voorbereid, executie was snel en de resultaten en uitleg waren goed en helder. Pluspunten voor de makkelijke en fijne communicatie 🙂
Jeroen Loopstra
Jeroen Loopstra
Professioneel advies over onze website en de ranking binnen Google. Komen afspraken goed na, prettige communicatie en aardige en deskundige mensen. Absolute aanrader!
Harm Loopstra
Harm Loopstra
Er werkt een zeer betrokken team met veel kennis. Bij dit bureau nemen ze de tijd om de visie van de klant te onderzoeken waarna zij vervolgens hun eigen expertise erbij betrekken. Op deze manier worden de campagnes en marketingtools veel unieker.
Alyssa Thiele
Alyssa Thiele
De afgelopen jaren hebben we een plezierige samenwerking gehad met Digital Movers. Het is een geweldig team van medewerkers dat ons aanzienlijk heeft bijgedragen in de digitale wereld. Digital Movers heeft ons gedurende het hele digitale marketingproces stap voor stap begeleid.
Stefhan Booden
Stefhan Booden
Al meerdere jaren op een prettige manier samengewerkt met Mathias en zijn team. De korte lijntjes zorgen voor duidelijke communicatie en snelle optimalisaties in campagnes wanneer nodig. Zo zijn en blijven ze opzoek naar het beste resultaat!
Derk vD
Derk vD
Prettige mensen! Fijn mee samen gewerkt.Aanrader!
Marijn Koppenaal
Marijn Koppenaal
Digital Movers is a great SEO Agency with alot of local knowledge, that has helped us gain traction in a new market. This has been a valuable partnership as we are a company based outside of Holland.They provide frequent updates and are always quick to respond to questions and concerns.Digital movers offers a personal touch while still maintaining af high level of professionalism. The communication has always been transparrent and they have been very flexible in regards to meeting our delivery needs.
Simon vd Stelt
Simon vd Stelt
Digital Movers consists of a professional and committed team that has helped our local entity in BNL with increased visibility and performance online. Great collaboration and nice and friendly attitude! Thank you!
Nina Smerud
Nina Smerud
We are a Norwegian company with a global presence and we have been working with Digital Movers for approximately 1,5 years. They helped us to boost our visibility through SEO improvements, general online presence and optimised our SoMe campaigns in the Netherlands. We are very happy with our results and our collaboration and can highly recommend Digital Movers <3
Ann-Katrin Pedersen
Ann-Katrin Pedersen
Het zijn Toppers! Ze denken goed met je mee en leveren altijd kwaliteit.
Rens van Deursen
Rens van Deursen
Digital Movers doet wat ze beloven. Ze vertellen de resultaten en de actiepunten in begrijpbare taal, zodat jij als klant precies weet wat er in je account gebeurd. Ook geven ze advies op een vrijblijvende manier, zodat je niet gepushed wordt om iets te gaan doen. Op naar 2023!
Kevin van Aalst
Kevin van Aalst
We are a Danish owned company that has the pleasure of working with Digtal Movers. Our main collaboration is about SEO on our Dutch webshop.We are very happy with our collaboration which is extremely professional and for the results that Digital Movers creates for us. At the same time, they have local insights that we make use of in the market.
Mia Munksgaard Laursen
Mia Munksgaard Laursen
Hele prettige samenwerking mee gehad! Hebben veel kennis in huis en hebben ons goed geholpen door middel van het schrijven van een adviesrapport om verbeteringen te maken.
Jan van den Wijngaard
Jan van den Wijngaard
Gestructureerde en professionele organisatie die mij online perfect op weg helpt met m'n Google Ads.
Today is Amazing
Today is Amazing
Goede en prettige samenwerking. Kwalitatief goede lead generatie.
Max Health Club
Max Health Club
enorm fijn bedrijf om mee samen te werken, vakkundig en handelt in belang van hun opdrachtgever. zeer aan te raden!
Peter van den Brink
Peter van den Brink
Digital Movers is een prettig bureau om mee samen te werken. Binnen het diverse team is veel kennis en kunde in huis. De verschillende expertises dragen bij aan het behalen van gewenste resultaten.
Ayla Kok
Ayla Kok
Digital Movers is een expert op het gebied van online marketing. Eerlijke adviezen worden gegeven. Goed meegedacht met de vraag en altijd een gedegen advies en een sterke uitvoering.
Leonne Leonne
Leonne Leonne
Super fijne, sympathieke mensen die fantastisch werk leveren! Een zeer gewaardeerde samenwerkingspartner van mijn werkgever De Wolven.
Mats Hopstaken
Mats Hopstaken
Zeer professioneel bedrijf met goede ideeën en meedenkend.
SDD B.V.
SDD B.V.
Digital Movers lijkt klanten, medewerkers en het milieu serieus te nemen. Wekelijkse audits, rapportages en andere inzichten zorgen voor transparantie. Digital Movers heeft ook een goede collectie met biologische thee.
Anna Niemi
Anna Niemi
Zeer tevreden over de samenwerking! Vakkundig, proactief en vriendelijk.
Bart ten Tije
Bart ten Tije
Werken met Digital Movers is top, doelgericht maar ook op zijn tijd informeel.Ze hebben ons prima geholpen bij het vergroten van onze online zichtbaarheid en naamsbekendheid. Ze denken met je mee en hebben veel expertise!Super!
Onno Zwart
Onno Zwart
Digital Movers is erg behulpzaam, en reageert snel wanneer je vragen hebt. Wanneer er iets mis gaat in de campagne, lossen ze dit erg snel en zorgvuldig op. Onze samenwerking met Digital Movers verliep goed.
Pro Spanninga
Pro Spanninga
Bij Digital Movers vind je professionaliteit en kwaliteit. Op het gebied van marketing/communicatie, vakkennis en de uitvoering hiervan staan ze voor ons op 1.
nanne van Ginkel
nanne van Ginkel
Digital Movers heeft ons goed geholpen bij het vergroten van onze online zichtbaarheid. Ze denken met je mee en hebben veel expertise!
SBR Nexus
SBR Nexus
De samenwerking met Mathias - Digital Movers ervaren we als super fijn, efficiënt, maar ook lekker informeel. Even snel een mailtje eruit met een nieuwe actie of vraag en Mathias reageert vrijwel altijd direct dezelfde dag. Ze ontzorgen ons (DAK kindercentra) echt helemaal op het gebied van SEA, maar zorgen er ook voor dat we goed op de hoogte worden gehouden. Ze weten goed de moeilijke termen te vertalen naar “Jip en Janneke” taal door middel van een datastudio, zodat ook het technische gedeelte en de resultaten voor iedereen helder wordt.Zeker blij met de samenwerking!
Sharon van der Toolen
Sharon van der Toolen
Afgelopen jaar erg prettig samengewerkt met Digital Movers. Mathias en zijn collega's reageren altijd snel en denken graag met je mee. Ze hebben alle kennis en kunde in huis die je verwacht van een online marketing bureau. De rapportage/analyse van de werkzaamheden en diens impact die maandelijks wordt verstrekt is erg waardevol en geeft de informatie die je nodig hebt om campagnes eventueel bij te sturen wanneer nodig.
Elouis Onstwedder
Elouis Onstwedder
Great experience! Mathias and the team are very capable of guiding the customer through the digital universe. As an international organisation, Obton has been pleased with the professionalism and quality of the campaigns.I can highly recommend Digital Movers.
Andreas Jakobsen
Andreas Jakobsen
Al enkele jaren werken wij samen met Digital Movers. Bedrijf met hands on mentaliteit. Mathias en zijn team hebben de juiste kennis en ervaring.
René Boonekamp
René Boonekamp
Everything was done in a professional matter from start to finish, and the result was excellent.The Asia Liveaboard website is better than ever before.We can recommend this team for building your websites.And for future marketing campaigns, we will be back.
Asia Liveaboard
Asia Liveaboard
Namens By SIDDE heb ik met Mathijs en zijn team mogen samenwerken. Mathijs communiceert snel en denkt graag mee, een goed en professioneel online marketing bureau.
Maureen Brinkhof
Maureen Brinkhof
Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren. Het was professioneel, betrokken en er werd goed meegedacht. Wat geresulteerd heeft in een prachtig mooie goed werkende website! Al met al zeer tevreden. Ik raad Digital Movers aan iedereen aan.
Marloes Dijkhout
Marloes Dijkhout
Heel erg trots op onze mooie website! De samenwerking verliep heel soepel, prettig en professioneel. Op zowel technisch als conversiegebied kunnen we met het eindresultaat meer dan tevreden de toekomst tegemoet!
Edwin Hiemstra
Edwin Hiemstra
Met Digital Movers haal je een bureau in huis dat je met raad én daad bijstaat in je online marketing activiteiten. Ze ondersteunen je op het gebied van onder ander SEO, SEA, social advertising en linkbuilding, of nemen het compleet uit handen. En altijd op basis van een goed gefundeerde strategie en strakke planning. Ik kan uit ervaring spreken dat het fijn samenwerken is door de directe communicatielijnen en duidelijke afspraken. Je investering in Digital Movers verdient zich terug.
Sander Kramer
Sander Kramer
Fijne samenwerking, korte lijnen, goede interactie, creatief en goede output.
By SIDDE
By SIDDE
Digital Movers heeft bij Mambo geholpen met het lanceren van het Youtube reisprogramma "van het Padje". Digital Mover hielp ons planmatig en gestructureerd bezig te zijn met het bereiken van kijkers en deze te activeren om onze unieke content te bekijken en te blijven kijken. Het contact verliep altijd goed en snel. Een hele prettige samenwerking.
Ronald Izendooren
Ronald Izendooren
Voor een landelijke campagne heeft Digital Movers online marketing verzorgd, in de vorm van een campagne op LinkedIn en Facebook. De samenwerking was professioneel, adequaat en de onderlinge afstemming snel.
Dianne de Fijter-Kansen
Dianne de Fijter-Kansen
I have worked together with this company and they have built and helped the future strategy of our marketing campaigns and managed results.
Pelle Tobias Kil
Pelle Tobias Kil
Digital Movers heeft ons geholpen bij het uitzetten van Google Ads campagne/SEO/Social activaties Het snelle schakelen en de expertise in hun vakgebied maakt dat wij zeker in de toekomst weer samen gaan werken met hun. Wij mogen dus spreken over goede buren!Antoine Dalderop, de Walserij | on- & offline grafische vormgevers
A Dalderop
A Dalderop
Digital Movers is there for your needs to make your company visible in the best possible way. Online you can get lost quit quickly if you don't use the right tools. Digital Movers helps you with your needs in online marketing. From ad words to content to return on investment data. This way you know where it goes wrong or right! In short they did a great job for us! Good service and good results 😀
Boudewijn Knuistingh Neven
Boudewijn Knuistingh Neven
Wij van BKN-Productions zijn ontzettend tevreden met de service en expertise. Wij raden Digital Movers zeker aan!
Davina Lamberts
Davina Lamberts

Ben jij klaar om met fitness marketeers te werken? Kom in contact

Boek een 30 min. kosteloos consult!Boek een 30 min. kosteloos consult!

Waarom zou je fitness marketing uitbesteden?

Fitness marketing kost veel tijd en energie. Denk aan het opzetten van campagnes, het schrijven van mailings, content marketing en nog veel meer. Tijd die je beter kan besteden aan het fit maken van jouw leden. Door fitness marketing aan onze experts over te laten speel jij je handen vrij. Dit is wat je ervoor terugkrijgt:

  1. Tijd en focus: Door de fitness marketing aan ons over te laten, kun jij je volledig richten op de kern van het bedrijf: het geven van trainingen of het runnen van jouw sportschool. Wij zorgen voor de groei door met onze inzet een nieuwe aanwas van leden te genereren.
  2. Expertise en ervaring: We ontwikkelen online strategieën die specifiek zijn afgestemd op de fitnessindustrie, zodat je sneller je doelen bereikt. Onze diepgaande kennis van de markt stelt ons in staat om effectieve campagnes te creëren die aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep.
  3. Kostenefficiëntie: Een goed uitgevoerde marketingcampagne kan je ledenbestand vergroten en je omzet verhogen. Fitness marketing uitbesteden kan op de lange termijn kostenbesparend zijn, doordat je investeert in efficiënte en doelgerichte strategieën.
  4. Resultaatgericht: We stellen alles in het werk om jouw marketingdoelen te behalen. Onze focus ligt op het leveren van meetbare resultaten die bijdragen aan de groei van je bedrijf.

 

Fitness Marketing Groeiprocess_Klik
Mathias_Digital_Movers

Neem contact op met één van onze online marketing specialisten

Klaar om te ontdekken hoe we jouw bedrijf samen digitaal kunnen laten groeien met SEO, Google ads of social ads? Neem contact op! Wij helpen je graag.

+31 (0)30 22 72 922info@klikdigital.nlLiever koffie?
Open chat
1
👋Do you want to grow together online and achieve great results? 📈 Send us a message on WhatsApp and receive more information!