Skip to main content

 

Pinterest - NederlandSource: Pinterest Nederland

Benieuwd naar advertenties op Pinterest? Hoe kun je als bedrijf adverteren op Pinterest en wat is de slimste strategie om daar het maximale uit te halen? Wat zijn de kosten voor adverteren op Pinterest? We vertellen je graag meer over adverteren via Pinterest. In onderstaand artikel gaan we in op de belangrijkste vragen van onze klanten. Vind je het toch ingewikkeld, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met je Pinterest-strategie.

Waarom adverteren op Pinterest?

Waarom zou je adverteren op Pinterest? Er zijn immers zoveel social media platformen waar je kunt adverteren. Advertenties op Pinterest bieden u de volgende voordelen:

  • De concurrentie is minimaal.
  • Je hebt een groot bereik en targeting is relatief eenvoudig.
  • De kosten zijn in principe laag.
  • Gesponsorde pins worden goed gepromoot.
  • Adverteren in een vroeg stadium van het zoeken naar prospects

Wat kenmerkt Pinterest?

Pinterest verschilt van andere sociale mediaplatforms doordat het vaak meer gericht is. Klanten die op zoek zijn naar een product om te kopen, doen vaak eerst inspiratie op Pinterest. Het is dus een ideale manier om direct zichtbaar te zijn. Omdat Pinterest zo gericht is, levert het vrijwel zeker geïnteresseerden op. De meeste Pinners hebben ook een koopintentie.

Zelf adverteren op Pinterest?

Zelf adverteren via Pinterest? Dan is het allereerst belangrijk om een zakelijk account aan te maken. Met een zakelijk account krijg je inzicht in de statistieken en dat maakt targeting een stuk eenvoudiger. Zo zie je bijvoorbeeld wat de populairste pins zijn en hoe vaak er op die pins is doorgeklikt naar jouw website. Verder is het natuurlijk belangrijk om een aantrekkelijke pin te ontwerpen die door klikken naar je website aanmoedigt. Een goede call-to-action zorgt voor meer clicks dan bijvoorbeeld alleen de naam van de website op de afbeelding. Weet je niet waar je op moet letten? Schakel dan een reclamebureau van Pinterest in, waarover je hieronder meer leest.

Wat kost adverteren op Pinterest?

Als je je afvraagt wat adverteren op Pinterest gaat kosten, kunnen we je vertellen dat de kosten zeer redelijk zijn. Met Pinterest advertising kun je de kosten dus goed in de hand houden. Gemiddeld betaal je zo’n € 1,50 per 1000 impressies en betaal je tussen de € 0,10 en € 0,20 per klik. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van je campagne. Wil je een nauwkeuriger kostenbeeld, neem dan contact op met een Pinterest-advertentiebureau, zoals Digital Movers.

Pinterest reclamebureau

Ben je niet zo bekend met Pinterest? Adverteren op Pinterest is een vak apart. Het is belangrijk dat je pin aansluit bij je doelgroep, maar ook dat je het maximale uit de Pinterest campagne haalt. Een Pinterest-advertentiebureau kan helpen. Neem gerust contact op met een marketingspecialist, zoals Digital Movers.

Mathias Aaftink

Auteur Mathias Aaftink

Geïntrigeerd door klantgedrag, performance marketing en klantervaring en de manier waarop organisaties daarop inspelen. Met mijn ervaring voel ik me thuis in de wereld van (digitale) marketing en branding. Ik ga nieuwe uitdagingen met veel plezier aan en voel meteen een groot verantwoordelijkheidsgevoel om er een succes van te maken. Projecten waarbij ik mijn ondernemende vaardigheden en mindset kan inzetten geven mij veel energie en dit is waar ik voor u van toegevoegde waarde kan zijn.

Meer berichten van Mathias Aaftink
Open chat
1
👋Do you want to grow together online and achieve great results? 📈 Send us a message on WhatsApp and receive more information!