Skip to main content

Adverteren op Ecosia en andere duurzame zoekmachines

Staat jouw bedrijf voor duurzaamheid of wil je gewoon graag een handje meehelpen om de wereld duurzamer te maken? Dan zijn er ook duurzame zoekmachines waarop je kunt adverteren. De meest bekende zoekmachine is waarschijnlijk Ecosia, maar er zijn er nog meer. Adverteren op Ecosia of een andere duurzame zoekmachine? Wij lichten hieronder alvast een tipje van de sluier op.

Laten we snel beginnen!

Wat is een duurzame zoekmachine?

Een duurzame zoekmachine is een zoekmachine die aandacht heeft voor het milieu. De servers van Google draaien bijvoorbeeld lang niet allemaal op duurzame energie en daardoor vonden sommige ontwikkelaars dat dat beter kon. Zo ontstond bijvoorbeeld Ecosia, die 80% van de winst gebruikt om bomen te planten.

Drie duurzame zoekmachines

Hieronder lichten we kort 3 duurzame zoekmachines toe.

Ecosia

De bekendste duurzame zoekmachine is Ecosia. Deze zoekmachine gebruikt dus 80% van de winst om bomen te planten. Er is echter meer, want zoekopdrachten worden ook versleuteld en de informatie over de gebruiker wordt niet opgeslagen. Meer privacy dus en ook dat vinden veel mensen een goede zaak. Verder worden je gegevens ook niet aan adverteerders verkocht.

Elliot for Water

Deze duurzame zoekmachine is wat minder bekend, maar eveneens wel in opkomst. Deze zoekmachine draait om schoon drinkwater. 60% van de winst wordt namelijk besteed aan schoondrinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Vervuild water wordt gefilterd door gebruik te maken van zonne-energie. De missie van Elliot for Water is om zoveel mogelijk schoon drinkwater te regelen, terwijl de lokale cultuur en natuur gerespecteerd worden.

Ekoru

Ekoru is een duurzame zoekmachine die opgericht is door een Australiër. De naam is een eerbetoon aan de Maori’s. De koru is namelijk een schelp die door de Maori als symbool werd gebruikt. Deze zoekmachine doneert een deel van de winst aan partners van het Ocean Cleanup project. Bovendien wordt er elke maand geld opgehaald voor een goed doel, welk doel dat is varieert. En nog een zeer duurzaam puntje: de servers draaien op hydro-elektriciteit.

Adverteren op Ecosia of een andere duurzame zoekmachine?

Wil je adverteren op Ecosia of een andere duurzame zoekmachine? Dat is een duurzame keuze voor jou en voor je bedrijf. De advertentie-inkomsten van Ecosia worden bijvoorbeeld besteed aan het planten van bomen. Indirect draag je dus bij aan een groenere wereld door op deze duurzame zoekmachine te adverteren. Natuurlijk kun je ook bij andere duurzame zoekmachines adverteren, zoals de voorbeelden hierboven.

Adverteren op duurzame zoekmachines uitbesteden

Ben je al een tijdje bezig met zoekmachine advertenties op duurzame zoekmachines, maar heb je nog geen resultaten gezien? Wil je het zelf doen en weet je niet waar te beginnen? Of heb je advertenties op duurzame zoekmachines uitbesteed bij een bureau, maar wegen de kosten niet op tegen de baten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze digital marketing specialisten weten alles van adverteren op duurzame zoekmachines. Zo haal je meer uit je marketing, maak je nog meer klanten blij met je product of dienst en draag je bij aan een groenere wereld.

Heb je hulp nodig bij het adverteren op duurzame zoekmachines? Onze Google ads specialisten staan altijd voor je klaar om je verder te helpen! 

Mathias Aaftink

Auteur Mathias Aaftink

Geïntrigeerd door klantgedrag, performance marketing en klantervaring en de manier waarop organisaties daarop inspelen. Met mijn ervaring voel ik me thuis in de wereld van (digitale) marketing en branding. Ik ga nieuwe uitdagingen met veel plezier aan en voel meteen een groot verantwoordelijkheidsgevoel om er een succes van te maken. Projecten waarbij ik mijn ondernemende vaardigheden en mindset kan inzetten geven mij veel energie en dit is waar ik voor u van toegevoegde waarde kan zijn.

Meer berichten van Mathias Aaftink
Chat openen
1
👋 Samen online groeien en mooie resultaten behalen? 📈 Stuur ons een WhatsApp berichtje en ontvang meer informatie!